Wie zijn wij?


BSV_LOGOkleiner
De organisatie is in handen van de Baarnse Schaakvereniging. We organiseerden in 2005, 2006, 2008, 2010 en 2012 ook al een schaakkamp. Dat betrof een weekendkamp met overnachting. Dit jaar organiseren we voor het eerst een echt vakantieschaakkamp. Dit hebben we een beetje afgekeken van de summer chesscamps, die in de Verenigde Staten erg populair zijn. We streven naar een begeleidersratio van maximaal 6 kinderen per begeleider. Op deze manier kunnen we kinderen van alle niveaus uitdagen. We hopen op minimaal 12 deelnemers, en er is plek voor maximaal 18 deelnemers.

 

 

De begeleiders

 

Pascal Losekoot 

Hoofdorganisator is Pascal Losekoot. Pascal (36 jaar) is schaaktrainer B en heeft onlangs zijn Fide Instructor titel behaald, Hij is sinds vijf jaar professioneel schaaktrainer- en organisator. Hij zal gedurende het hele kamp aanwezig zijn en is verantwoordelijk voor de schaaktechnische inhoud.

Yme Brantjes

Yme is 20 jaar, gediplomeerd schaaktrainer 2 en studeert Economie en bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is sinds 2004 lid van de Baarnse Schaakvereniging.

Freek Beekhuis

Freek Beekhuis (19 jaar) is een van de vaste lesgevers bij de Baarnse Schaakvereniging. Hij is schaaktrainer 2 en studeert aan de Hogeschool voor de Kunst in Utrecht. Hij leerde op de basisschool schaken van Pascal Losekoot en is nu alweer heel wat jaren lid.

Kasper Wiegers

Kasper (20 jaar) schaakt al sinds zijn achtste. Hij studeert Communication and Multimedia Design in Amsterdam en zijn hobby’s zijn voetballen, bordspelen en gamen. Als schaker is hij gek op aanvallen, maar tegenwoordig waardeert hij het ook een eindspel uit te melken.

Daan Lensink

Daan (21 jaar) is al sinds zijn achtste lid van de Baarnse Schaakvereniging. Inmiddels is hij jeugdleider. Hij studeert wiskunde aan de VU, waar hij volgend jaar de lerarenopleiding gaat volgen. Hij heeft een diploma schaaktrainer 2.

Bernadet Sertons

Bernadet is als “schaakmoeder” en jeugdcommissielid bij bijna alle eerdere schaakkampen betrokken geweest voor onder meer haar kookkunsten. Ze werkt in de gezondheidszorg en houdt van toneel, koken en tennis.

Martijn Kruiswijk

Martijn (47 jaar) zal incidenteel invallen bij het schaakkamp. Martijn is voorzitter van de Baarnse Schaakvereniging en schaaktrainer 2.

 

Overige zaken

  • Van alle begeleiders is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.
  • De begeleiders onderschrijven de NL Coach Gedragscode voor Sportcoaches.
  • Freek Beekhuis en Pascal Losekoot beschikken over een diploma EHBO aan kinderen.